divendres, 16 de gener del 2009

La Policia Local de Blanes deté a dos graffiters a l'Estació de RENFE

Graffitis Renfe BlanesLa Policia Local de Blanes ha detingut a dos joves , entre la nit del passat diumenge i la matinada de dilluns (notícia de 16 de juny de 2008), com a pressumptes autors d'uns danys produïts a dos trens que es trobaven a l'estació de RENFE de Blanes.
Els agents de la Policia Local van ser alertats que a l'estació de RENFE hi havien diversos joves que es trobaven pintant graffitis a uns trens que estaven aturats. A la seva arribada van localitzar a diversos joves que van intentar fugir del lloc, però finalment els agents de la policia local van detenir a dos d'ells pels danys ocasionats als trens.
Els dos trens han estat pintats a banda i banda i presenten diversos graffitis i signatures dels seus autors.
Aquest no és un fet aïllat, si cerquem per la red podem trobar altres casos a Ripoll, Barcelona, i fins i tot alguna web a on els seus autors exposen els seus graffitis.
Abans de l'existència del moviment actual, el graffiti existia en el seu estat antic, amb llapisos i altres objectes punxants, fins el punt que determinats arquitectes feien els paràmetres dels edificis amb terminacions de difícil atac pels graffiters (sense preveure l'aparició de l'aerosol).

A Espanya el tagging amb aerosols va començar de manera peculiar, sembla ser que espontània, mentre que a la resta d'europa va ser per influència dels estats units.

A principis dels anys 1980, en plena moguda madrilenya, diversos joves es van posar a escriure al carrer, els metros, les estacions, etc..., amb els seus rotuladors primer i desprès amb l'aerosol.

A l'any 1982-1983 es van extendre altres estils de graffiti més similiars a la resta d'Europa i dels Estats Units: pintades, trens i metres...

Moltes autoritats locals destinen algun espai per a l'execució del graffiti i, fins i tot financen concursos, exhibicions o festivals de graffiti dins de les seves activitats culturals, com és el cas del nostre municipi.

L’Ajuntament de Blanes a través de l’Àrea d’Emancipació Juvenil ha organitzat aquest any passat al mes de novembre, a l'avinguda d'Europa, el V Concurs de Grafits de Blanes amb una exhibició a càrrec de Saturno.

Altres notícies relacionades:
* La policia local de Blanes s’integra al conveni de teleassistència per victimes

* Engrescat amb la Policia Local de Blanes | Educació Viària

* Civismo y respeto

3 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Forumblanes ha dit...

No es permeten qualificacions despectives ni insults en aquest bloc. Gràcies.

Anònim ha dit...

derres

Publica un comentari a l'entrada

 
Anar a dalt