divendres, 16 de gener del 2009

Accesibilitat a l'Estació de Renfe de Blanes

Des de Forumblanes ens volem fer resó de la notícia públicada per en Josep Lluís, webmaster del blog http://blanesseguretat.blogspot.com/.

En Josep Lluís ens narra la seva intrepida història a l'anar a l'estació de RENFE de Blanes per agafar un tren que el porti a la ciutat metropolitana de Barcelona.
Accesibilitat estació renfe blanesÉs curiós, però, mentre m'explicava la història, anava pensant en el seu cas, encara és una persona jove que pot caminar, però... que passaria si la persona que anava a agafar el tren fos minusvàlida i amb mobilitat reduïda ?

Bé, com podeu observar a les fotos, a primera hora del matí i encara a les fosques, al trobar-se a l'estació de RENFE de Blanes, observa que el tren que ha d'agafar és un tren que es troba darrera d'un altre que hi ha front a l'edifici de l'estació.

Els obliguen a anar fins el final de l'andana, a sortejar el tren que hi ha aturat, i tot caminat per les vies del tren (deunidó amb el perill de caiguda - no oblidem que estem a les fosques - pels travessers de les vides i les pedres que hi ha) han de voltar-lo per arribar al tren que el portaria a la ciutat metropolitana.

Accesibilitat estació renfe blanesÉs trist veure com al segle XXI encara ens trobem amb casos que no preveuen accesos sense barreres arquitectòniques, no és possible que passin encara aquestes coses.
El més normal, sota la meva humil opinió, seria que els trens s'agafessin al davant mateix de l'andana, sense fer malavarismes per arribar-hi a ells i facilitant el màxim l'accés a les persones, i més encara a aquelles que puguin tenir dificultats de mobilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Anar a dalt