divendres, 16 de gener de 2009

Sa Palomera

Sa PalomeraSa Palomera és una gran roca que entra al mar i que separa la badia de Blanes, al nord, i la platja de Sabanell, al sud, dins del terme de Blanes. Es considera que és on s'inicia la Costa Brava.

Sa Palomera i els illots adjacents poden ser visitats ja que s'hi ha habilitat al damunt un mirador des del que es pot contemplar una àmplia perspectiva de la població i del delta de la Tordera que desguassa uns centenars de metres més avall, seguint la platja de S’Abanell.

Aquest promontori forma part de l’escenari del reconegut festival pirotècnic de Blanes que es celebra cada estiu la darrera setmana de juliol.

Al davant d'aquest monticle s'hi ha ubicat un arc metàl·lic amb forma de "v " invertida que esdevé un símbol de porta i benvinguda a la Costa Brava.

L'origen del seu nom no està del tot determinat, encara que la versió més probable és la que la relaciona amb una paloma.

Una paloma és una corda de la barca que serveix per facilitar la maniobra de treure-la de l'aigua. Com que abans les barques, quan arribaven de pescar, les treien de l'aigua i les deixaven a la sorra prop d'aquesta roca, que feia com de port natural, de la paloma de les barques en va poder esdevenir el nom de Sa Palomera.

Al davant hi ha dues roques que es coneixen amb el nom de la Palomereta. Durant la guerra civil van servir com a refugi.

Darrera de sa Palomera hi ha com un pont que es va construir per tal que la brutícia que venia de la riera no passés a la platja de S'Abanell. Aquest pont se'l coneix com "es Portell"

Sa Palomera

Foto de: http://www.juanma.com.es/
Font: http://ca.wikipedia.org/

Altres notícies relacionades:
* Font Gòtica de Blanes

* Castell Sant Joan de Blanes

* Sa Forcanera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Anar a dalt