divendres, 16 de gener del 2009

Blanes i la Setmana Santa

Blanes setmana santaLa Setmana Santa és el període sagrat del cristianisme que transcorre des del Diumenge de Rams fins el Diumenge de Resurrecció, des del punt de vista litúrgic. És el període de més intensa activitat dins de l'Esglèsia, per ser la Setmana en la que es fa un memorial de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist.
A Blanes s'inicia a les dotze del migdia del Diumenge de Rams, quan a la plaça de l'Esglèsia s'omple de pares i criatures amb palmes, palmons i branques de llorer per celebrar en comunitat l'entrada de Jesús a Jerusalem.
El Divendres Sant es celebra el Via Crucis a la plaça de l'Esglèsia i a la nit la processó penitencial del Sant Crist o del Silenci. a les 10 de la nit els tambors dels soldats manaies, anuncien un dels moments més esperats de la nit de divendres Sant: la sortida de la Sagristia del portador de la imatge del Sant Crist, a cara descoberta, i dels dos acompanyants amb les respectives forquetes, que procedeixen a l'arborament de la imatge en el mateix prebisteri de la Parròquia.
Una artística creu processional, acompanyada a banda i banda per uns fanals amb llum, obre el recorregut de la processó penitencial i guia els quatre passos i la multitud de penitents i de fidels que els acompanya, amb ciris a les mans i en respectuós silenci, pels carrers del centre històric de la vila.
L'any 2003, es va recuperar la vella tradició dels manaies o armats per la processó de la Setmana Santa, que s'havia perdut a meitat de la dècada dels vuitanta.
Els encarregats de fe-ho possible van ser una colla de joves Blanencs que es van constituir en l'associació de manaies de Blanes.

Altres notícies relacionades:
* Jardín Botánico Marimurtra "Templo de Linné"

* Sa Palomera

* Castell Sant Joan de Blanes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Anar a dalt