diumenge, 25 de gener del 2009

La Ciutat Esportiva de Blanes

ciutat esportiva blanesLa Ciutat Esportiva de Blanes, es va iniciar allà per l'any 1998, sota el mandat del que en aquell moment era l'Alcalde de Blanes, sr. Ramon Ramos, com a una idea ambiciosa que havia de catapultar a Blanes com a ciutat referent de la Comarca i de gran rellevància a tot Catalunya.

Aquest complex esportiu anava acompanyat del que havia de ser l'illa Isozaki,un gran centre lúdic i cultural.
L'any 1998, el famós arquitecte japonès Arata Isozaki, ens visitava per veure els terrenys a on construir els complexos.
Els primers càlculs valoraven la construcció de la ciutat esportiva en uns 26 milions d'euros, la qual disposaria de dos camps de futbol, un poliesportiu, gimnasos, piscines i un alberg, entre altres equipaments.

ciutat esportiva blanesL'any 2001 es signa al Palau de la Generalitat el conveni per tirar endavant l'Illa. L'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal han de cercar la inversió privada per fer front a la inversió prevista de 400 milions de pessetes. L'any següent Isozaki i Ramos signen finalment el contracte de redacció de l'avantprojecte de l'Illa.

El llavors Alcalde de Blanes, Ramon Ramos anuncia l'estiu de l'any 2002 que l'Illa començarà a ser una realitat amb la inauguració, el 2004, de la ciutat esportiva.
L'octubre de 2002 Isozaki presenta el projecte i la Generalitat assegura que ja hi ha inversors i que serà una realitat el 2006.

Al novembre de 2002, s'encarrega el projecte de la ciutat esportiva, tot i que el màxim responsable a l'oposició del partit dels socialistes qualifica l'Illa de «fantasmada». Creu que no hi ha inversors.

A l'abril de 2003, el Conseller Artur Mas posa la primera pedra de la ciutat esportiva.

Al juliol de 2003, i després d'unes eleccions municipals, canvia el color polític a Blanes i entra el nou alcalde, sr. Josep Marigó (PSC), reconeix que les obres van endarrerides i que els camps no estaran llestos a finals d'any.
A partir d'aquest moment la ciutat esportiva i l'illa Isozaki entren en plena paràlisi, desencadenant-se transformacions i canvis en les previsions inicials.

Al juny de 2005 es reprenen les obres de la ciutat esportiva dos anys i dos mesos després de la primera pedra. Salmerón, representat d'EUiA-ICV i soci del govern d'aquell moment, afirma que la ciutat esportiva, amb la piscina, estarà acabada el novembre del 2007.

A mitjans de 2007, Blanes es queda sense un ajut per a la ciutat esportiva perquè l'obra va començar massa aviat. En perd un altre pel contrari, perquè l'obra no s'ha acabat.

ciutat esportiva blanesDesprés d'unes noves eleccions municipals i d'un nou canvi polític, el que és el nou regidor d'Esports de l'Ajuntament de Blanes, Anselm Ramos (PDB), anuncia que les obres del pavelló esportiu i la urbanització dels voltants del camp de futbol de la ciutat esportiva estaran enllestides el 29 de maig de 2008.

A l'inici de 2008, el Consorci de l'Illa de Blanes no vol equipar la ciutat esportiva. Trias afirma que a Marigó no li interessa Blanes, i Marigó acusa l'alcalde de «patètic».

Al 2008 el cost de la ciutat esportiva de Blanes es dispara de 26 a 33 milions.

A hores d'ara, la ciutat esportiva encara no està acabada i no té una data de finalització. El que havia de ser un referent ha deixat de ser-ho i hem mostrat a tot Catalunya la classe de poblet que som !!!

Altres notícies relacionades:
* Ciutat Esportiva Blanes pèrdua de subvenció

* L'Illa de Blanes

* L'Illa Isozaki

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cuando estaran acabadas las obras de la ciudad deportiva ??

Forumblanes ha dit...

Buena pregunta... aunque la respuesta me parece que nadie la sabe, estaran esperando a que llegue las elecciones y así vender, como hacen todos los políticos.

Publica un comentari a l'entrada

 
Anar a dalt